תחבורה בהודו – איך מתניידים בהודו?

תוכן עניינים

אז כבר קניתם כרטיס טיסה להודו, אולי אפילו תכננתם מסלול ואתם יודעים בערך מה אתם רוצים לעשות ולראות במדינה המדהימה הזו, שהיא ממש כוכב לכת בפני עצמו. אבל האם אתם יודעים איך להגיע ממקום למקום? ממה להיזהר ואיזה כלי תחבורה בהודו נחשב הכי בטוח? איך הכי נוח לנסוע בהודו ואיזה כלי תחבורה יש רק בהודו? בואו לגלות את כל מה שצריך לדעת, את כל מה שלא ידעתם וכל מה שמעניין על תחבורה בהודו.

ריקשה ממונעת - מאמצעי התחבורה הנפוצים בהודו

אינספור אפשרויות תחבורה בהודו

מגוון אמצעי התחבורה בהודו הוא גדול – אולי יותר מכל מקום אחר בעולם. זה קורה בגלל המאפיינים השונים של אזורים שונים בהודו, כמו הצפון ההררי לעומת הדרום, בגלל הפערים החברתיים העצומים שיש במדינה וגם כי מגוון הוא פשוט חלק מהמהות של תת היבשת המטורפת הזו.

אז איך מתניידים בהודו? באוטובוסים או טיסות פנימיות, עם ג'יפים או רכבות, עם מוניות ספיישל או ריקשות, אוטובוס תיירים או מקומי ועוד.

אמצעי תחבורה מסוימים מתאימים יותר לנסיעות קצרות בתוך העיר ואילו אמצעי תחבורה אחרים מתאימים יותר לנסיעות ארוכות ממחוז למחוז, שיכולות לקחת שעות ארוכות ואפילו כמה ימים.

סוגי תחבורה בהודו והתאמה לצרכים שונים

אוטובוסים בהודו

אמצעי תחבורה זול יחסית, המאפשר לכם לנסוע למרחקים ארוכים או קצרים (יחסית) בנוחות של אוטובוס תיירים, או בחוויה מטורפת של נסיעה עם המקומיים בלוקאל באס. אוטובוסים יכולים להביא אתכם כמעט מכל נקודה לכל נקודה ברחבי המדינה והם מאוד זמינים, במחירים נגישים ברמות שונות של נוחות.

אפשר להזמין נסיעה מראש (רצוי אם מדובר על נסיעה ארוכה או קבוצת מטיילים) או להגיע לתחנה ולעלות על האוטובוס הראשון שמגיע ליעד שלכם.

לוקאל באס (אוטובוס מקומי) – הוא אולי לא הדרך הכי נוחה לנסיעה, אבל אם זו נסיעה קצרה, זו גם אחת הדרכים הכי מדהימות ומרתקות לפגוש את התרבות המקומית.

אפשר לבחור אוטובוס תיירים, שהוא קצת יותר מפנק ונוח, או אוטובוס סליפר – עם מיטות ומיזוג אוויר, מתאים לנסיעות ארוכות ויש גם סמי סליפרס – עם כיסאות מתקפלים ורמות שונות של נוחות וניקיון.

אוטובוס מקומי (לוקאל באס) בהודו - תחבורה בהודו

רכבות בהודו

נסיעה ברכבת בהודו ידועה בתור חוויה מטורפת בזכות עצמה. היא מזמנת שלל חוויות ייחודיות להודו, כמו עצירה בתחנות ביניים מלאות ברוכלים שמציעים אוכל מקומי, מופעי מוזיקה ושלל מוצרים מעניינים, לצד קבצנים שעולים ויורדים מהרכבת בתחנות שונות.

אפשר לבחור את המחלקה בה תעדיפו לנסוע ואף לבחור בקרון עם הגבלת מספר הנוסעים, מיטה ומיזוג אוויר לנסיעות ארוכות במיוחד – נסיעה בהודו יכולה להימשך 12 שעות ואף מספר ימים.

רשת הרכבות בהודו מכסה כמעט את כל תת היבשת ולמעשה מגיעה גם עד נפאל אם רק תרצו. היא בדרך כלל פועלת היטב – למרות שלצופה התמים, המערכת כולה עשויה להיראות כמו כאוס מוחלט.

מומלץ לשמור היטב על החפצים האישיים שלכם לאורך כל הנסיעה ואפילו לישון עם ראש על התיק בנסיעות ארוכות.

נסיעה ברכבת בהודו היא חוויה מיוחדת - תחבורה בהודו

טיסות פנימיות בהודו

אם החלטתם למשל לנסוע מדלהי לכלכתה או ללדאק, טיסה פנימית יכולה להיות הפתרון האידיאלי במקום נסיעה ארוכה מאוד ולא ממש נוחה.

יש טיסות זמינות למדי לכל יעד שתבחרו, במיוחד ממקומות מרכזיים כמו דלהי למקומות מרוחקים. המחירים נוחים וזמן הנסיעה מתקצר ממספר ימים לשעתיים.

ריקשה – כל סוגי הריקשות בהודו

ריקשה היא לא תמיד האופציה הכי נוחה לנסיעה, אבל היא אטרקציה בפני עצמה, בעיקר כי הודו היא אחת המדינות הבודדות בעולם בהן עדיין אפשר לנסוע בריקשה. יש כמה סוגי ריקשות בהודו:

  • ריקשה ממונעת בדרך כלל זו מעין מרכבה קטנה וסגורה מחוברת לקטנוע, המאפשרת נסיעה גמישה וזריזה בין הפקקים העצומים של הערים הגדולות. הנהג יושב מלפנים עם מקום לעוד נוסע או שניים מאחור.
  • ריקשה אופניים גרסה דומה לריקשה הממונעת, אבל לרוב מדובר על כרכרה פתוחה לנוסעים כאשר הנהג רוכב על אופניים לא ממונעים.

ריקשה אופניים - אמצעי תחבורה בהודו

  • ריקשה אנושית (מכונה גם ריקשת אדם) גרסה עתיקה של כלי הרכב הייחודי הזה, שכבר כמעט נכחדה לחלוטין וכיום אפשר לראות אותה בעיקר בכלכותה. מדובר על ריקשה דו גלגלית לנוסע אחד בלבד, שאותה גורר הנהג בהליכה או ריצה על שתי רגליו היחפות בדרך כלל. מתאימה למרחקים קצרים בלבד ואף מקבלת היתרים לאזורים מוגבלים על ידי השלטונות המקומיים.

נסיעה בג'יפ – בעיקר בצפון הודו

ג'יפ הוא הבחירה המתבקשת למי שלא רוצה לנסוע באוטובוס בדרכים ההרריות והפראיות של הצפון (כמו בין לה למנאלי) או פשוט לעשות טיול באזורים מרוחקים ויפים שאין אליהם תחבורה ציבורית מסודרת.

נסיעה בג'יפ עם נהג פרטי היא חוויה נחמדה אם יש לכם תקציב מעט יותר גמיש, אך קחו בחשבון את תרבות הנהיגה בהודו ושימו לב לנהיגה בטיחותית וזהירה של הנהג.

רכבת תחתית – המטרו של דלהי

אופציה חדשה יחסית, המאפשרת לנוסעים להתרחק מהמולת הכבישים ולהגיע בנוחות רבה יותר ממקום למקום בתוך העיר העצומה.

מונית ספיישל

כדאי לקחת מדי פעם מונית ספיישל אם חשוב לכם להגיע במהירות או בזמן מדויק (יחסית) ליעד ספציפי ולא רחוק. מוניות נחשבות יקרות בהשוואה לאמצעי תחבורה אחרים, אך הן שוות את ההשקעה במקרים מסוימים.

איך מתניידים בהודו בתחושת בטיחות? 

כדאי בהחלט לנקוט אמצעי זהירות בסיסיים כשאתם מתניידים (ובעיקר מתניידות) ברחבי הודו. אם זה לנסוע תמיד עם חברים או מכרים, לבחור את אמצעי התחבורה המתאים והאמין ביותר לנסיעות ארוכות, לבחור נהג מנוסה ומקצועי לנסיעות בדרכים משובשות בהרים וכמובן – לשמור היטב על החפצים האישיים שלכם מפני גניבה.

בסך הכל, ההודים הם אנשים חמים, שמחים לעזור, שולטים היטב בשפה האנגלית ורובם ידידותיים להפליא, אז הפעילו שיקול דעת בריא והתייעצו לפני הנסיעה עם מטיילים מנוסים אם צריך.

אהבתם? שתפו מאמר זה!