ניו דלהי

תוכן עניינים

היא אחת הערים המאוכלסות בעולם, שימשה בעבר כבירתה של האימפריה המוגולית ומשלבת בהרמוניה בין שרידים קדומים לבניה חדשנית – ברוכים הבאים לניו דלהי! היא סואנת, עמוסה, צבעונית ותוססת. "קשה לעיכול", כך אומרים, אבל האמת היא – ברגע שמכירים אותה, אי אפשר שלא להתאהב. 

המבצר האדום, ניו דלהי, הודו
המבצר האדום, ניו דלהי, הודו

ניו דלהי על קצה המזלג

בירת הודו, ניו דלהי, היא אחת הערים המאוכלסות בעולם ולא משנה מתי תאזינו לרחשים סביבכם, תשמעו את המולת העיר – קולות אנשים, ריקשות ורכבים המתערבבים זה בזה לזמזום קבוע, המשתלב עם שלל ריחות וצבעים. אלה ביחד הופכים למי שמוכרת לכם כיום כניו דלהי וכדאי שתספגו אותם, כי הם כאן כדי להישאר.

נוסף לאווירה ייחודית, ניו דלהי מצטיינת בארכיטקטורה מעניינת המשלבת את העיר החדשה עם שרידים מתקופות קדומות. יש בה מבנים היסטוריים לצד אתרי תרבות ומורשת וככזו, ניו דלהי שבהודו מושכת תיירים רבים, בנוסף לכ-30 מיליון תושבים המתגוררים ברחבי המטרופולין שלה, כך שלא משנה מתי תבקרו בה, כדאי שתשריינו מקום לינה מראש לפחות ללילות הראשונים.

מתי הכי כדאי לבקר בניו דלהי

ניו דלהי מאופיינת במזג אוויר חם ולח ובחודשים יוני-ספטמבר היא גם גשומה למדי – אלו הם המונסונים ואל תתנו להם לעצור אתכם. בחודשים אלה המוני מטיילים פוקדים את העיר ומבלים בה לילה או שניים בדרכם לצפון הודו (אל מנאלי, דרמסאלה או רישיקש, למשל) ומי שרוצים להכיר אותה לעומק חוזרים לקראת סוף ספטמבר, אז מזג האוויר נעים יחסית.

מזג אוויר זה לא נמשך זמן רב, כיוון שכבר בנובמבר הטמפרטורות יורדות ובדצמבר-ינואר הלילות הופכים קרים מאוד. עם בוא האביב, בחודשים פברואר-מרץ, שוב הופך מזג האוויר לנוח ומטיילים חוזרים לפקוד את העיר עד אפריל – אז הטמפרטורות מתחילות לטפס.

מקדש הלוטוס, ניו דלהי, בירת הודו
מקדש הלוטוס, ניו דלהי, בירת הודו

האטרקציות המרכזיות בניו דלהי וסביבתה הקרובה

ניו דלהי שבהודו מציעה אטרקציות לגדולים וקטנים כך שתוכלו לבחור בהתאם לתחומי העניין שלכם. בין הפופולריות שבהן:

  • מקדש הלוטוס שנחשב פלא הנדסי
  • מסגד ג'אמה המרהיב
  • אנדרטת הענק שער הודו
  • המיין בזאר גדוש המסעדות
  • שוק צ'נדני בו נמצא גם המבצר האדום האייקוני

נוסף לאלה תמצאו בה מקומות בילוי, מרכזי קניות, שווקים, מסעדות ופינות חמד נהדרות למצוא בהן מרגוע.

שער הודו, ניו דלהי, צפון הודו
שער הודו, ניו דלהי, צפון הודו

שופינג בניו דלהי

סצנת הקניות בניו דלהי מפותחת ויש בה הכל מהכל – שווקים (מומלצים במיוחד שוק צ'נדני, פאליקה בזאר ושוק דילי האט), מרכזי קניות מודרניים (אנסאל פלאזה, קונאט פלייס, קניון סאנטושי) ועוד. כדאי לקחת איתכם תיק נוח, מים ונשנושים, להתאזר בסבלנות ובעיקר, להתעדכן טרם הביקור לגבי שעות הפתיחה.

התניידות והתמצאות בניו דלהי

דלהי מחולקת לאזור הישן והחדש, בו אנו מתמקדים. שניהם עמוסים ותוססים, אך השני (ניו דלהי) מלא במוזיאונים, מרכזי קניות, בניינים גבוהים ופארקים ירוקים. במרכז כל אלה נמצאות כיכרות ענק וביניהן שדרות רחבות ידיים.

כמצופה ממטרופולין ענק, נמצאים בו כל אמצעי התחבורה ותוכלו לבחור בדרך הנוחה עבורכם – אוטובוסים, רכבות, מטרו, ריקשות, מוניות וכיו"ב. לגבי הגעה משדה התעופה, האפשרות הפופולרית ביותר היא הקו הכתום של המטרו אקספרס.

מבחינת התמצאות, מרבית התיירים מתרכזים באזור הקונאט פלייס והמיין בזאר, שם נמצאים מקומות לינה פופולריים, דוכני מזון, סוכנויות נסיעות ועוד.

בזאר מינה למרגלות מסגד ג'אמה, ניו דלהי, הודו
בזאר מינה למרגלות מסגד ג'אמה, ניו דלהי, הודו

איפה הכי כדאי לישון בניו דלהי?

ניו דלהי שבהודו היא עיר ענקית עם היצע מטורף של מקומות לינה וכל שנותר הוא לבחור – תרמילאים ימצאו את אזור המיין בזאר אטרקטיבי, מכיוון שהוא קרוב להכל ובמיוחד לתחבורה ציבורית. לעומתו, המושבה הטיבטית פחות מרכזית אך נעימה יותר ואם אתם מחפשים מקום לינה מפונפן יחסית, אזור הקונאט פלייס (Connaught Place) מושלם עבורכם.

אהבתם? שתפו מאמר זה!