חיסונים להודו

צריכים עזרה בהוצאת ויזה? זקוקים לויזה בדחיפות?
תוכן עניינים

הודו נחשבת כבר עשרות שנים לאחד היעדים האהובים והמבוקשים ביותר על תרמילאים ישראלים בעיקר, אבל ממש לא רק. עשרות אלפי ישראלים מגיעים להודו מדי שנה להנות מהנופים עוצרי הנשימה, מהתרבות הכל כך שונה, מהתושבים הידידותיים להפליא, מהאוכל הכל כך מיוחד, ומאינספור הרפתקאות אפשריות בכל מקום אליו תפנו. אבל בין אם אתם נוסעים להודו לריטריט מדיטציה של חודש, לטיול תרמילאים של שנה או לטיול שורשים משפחתי, חשוב לעשות חיסונים מתאימים לקראת הנסיעה.

*המידע בעמוד זה נאסף מאתרי משרד הבריאות וקופות החולים. אין לראות במידע זה המלצה רפואית מוסמכת ויש להתייעץ עם רופא המשפחה או עם קופת החולים שלכם לפני שמתחסנים לקראת הנסיעה להודו.

למה צריך חיסונים להודו?

לצד מדינות נוספות במזרח הרחוק, גם הודו היא מדינה שיש בה תנאים תברואתיים ירודים מאוד: תשתיות ביוב רעועות, צפיפות אוכלוסין גבוהה, עוני והעובדה שההודים לא משתמשים בנייר טואלט. מסיבות אלה ואחרות, בהודו נפוצות מחלות שלא קיימות באזורנו, בראשן שלשול המטיילים הידוע לשמצה והנפוץ.

אבל אל תתנו לשום דבר להפחיד אתכם כי ביקור בהודו הוא חוויה מטורפת של פעם בחיים ואם תשמרו על היגיינה אישית במהלך הטיול ותקפידו להתחסן לפני, תוכלו לחוות את הודו במיטבה.

אילו חיסונים צריך להודו?

יש חיסונים להודו עליהם משרד הבריאות ממליץ לכל המטיילים, לעומת חיסונים המיועדים לאזורים מסוימים בהודו בלבד ויש גם מחלות נפוצות שאין להן חיסון, אז תצטרכו פשוט להקפיד על היגיינה אישית ולאכול רק אוכל נקי במקומות מסודרים.

בכל מקרה, רוב המטיילים לא צריכים לקבל את רשימת החיסונים המלאה. זה תלוי בהיסטוריה רפואית, באופי ובאורך הטיול, בחיסונים שקיבלתם בילדות, בטיולים קודמים, בצבא ועוד.

חיסונים להודו

רשימת חיסונים להודו 

מומלץ לכל המטיילים:

  • דלקת כבד מסוג A (מכונה גם צהבת או הפטיטיס A) – חובה לכל מי שנוסע להודו
  • טיפוס הבטן – מחלה נפוצה שעוברת דרך מזון ומים לא נקיים
  • דלקת מוח יפנית (מכונה גם קדחת מוח יפנית) – חיסון מומלץ בעיקר למי שמתכנן לשהות באזורים כפריים לתקופות ארוכות שמעל חודש

למתכננים שהות ארוכה, פעילות אתגרית, קעקועים או פירסינג וכן הלאה:

  • דלקת כבד B (מכונה גם צהבת או הפטיטיס B)
  • חצבת, אדמת, חזרת
  • דיפתריה, טטנוס, שעלת, פוליו, שפעת – בדקו אם חוסנתם לאחרונה או שאתם צריכים לחדש את החיסון לקראת הנסיעה
  • אבעבועות רוח – חיסון מומלץ למי שלא חלה במחלה בילדותו. כדאי להתייעץ עם רופא.
  • כלבת – בעיקר אם שוהים במקומות מרוחקים או מתנדבים עם בעלי חיים בטיול

מחלות נפוצות ללא חיסון 

  • שלשולים, כולרה ודיזינטריה – מחלות במערכת העיכול יכולות להיות מתישות ואף מסוכנות. הקפידו לשמור על היגיינה, לשתות מים מינרלים מבקבוק חדש וסגור ולאכול רק במקומות נקיים.
  • מלריה – שמרו על עצמכם מפני עקיצות יתושים. אפשר לקחת אתכם כדורים למניעת מלריה.
  • איידס (HIV) – הימנעו ממגע מיני בלתי מוגן.

יתושים בהודו עלולים לגרום למלריה - חיסונים להודו

מתי צריך לעשות חיסונים להודו?

חשוב לתכנן חיסונים להודו מספיק זמן לפני הטיסה, כדי שתספיקו לקבוע תור למרפאת חיסונים וגם לקחת את החיסונים הנדרשים במנות עם הפרשי זמנים בין זריקה לזריקה (חלק מהחיסונים צריך לקחת בהפרש של חודש בין זריקה לזריקה).

אז כדאי לתאם את התורים הראשונים חודשיים לפני הנסיעה ובכל מקרה להגיע לקבל את החיסונים לא פחות מחודש לפני הטיסה. בנוסף, חשוב להביא אתכם פנקס חיסונים או כל מסמך אחר המעיד על חיסונים שקיבלתם. אם יש לכם צרכים רפואיים מיוחדים, יש להביא תיק רפואי. קחו בחשבון שזמן השהות במרפאה יכול להימשך שעתיים וחצי ועד גיל 18 חובה להגיע עם אחד ההורים.

זקוקים לויזה בדחיפות?
רוצים להתחיל את התהליך כבר עכשיו?

מחיר חיסונים להודו

חיסונים להודו הם לא תמיד חיסוני חובה (אם כי את חלקם אתם צריכים לקבל בכל מקרה במהלך החיים) ולכן הם בתשלום. חיסון אחד יכול לעלות כמה מאות שקלים ואף יותר, כאשר חלק מקופות החולים נותנות כיסוי חלקי או מלא למבוטחי הפרימיום שלהן (למשל כללית מושלם ומכבי זהב). אז לפני שאתם בוחרים מרפאת חיסונים, בדקו שהיא מוכרת על ידי קופת החולים שלכם ומה היקף הכיסוי שתוכלו לקבל.

מידע נוסף על חיסונים להודו למטייל

יש לא מעט מצבים רפואיים שלא ניתן להתחסן נגדם לקראת הטיול בהודו. אך בכל זאת אפשר להיערך מראש ולשמור על הבריאות שלכם:

  • קחו אתכם כדורים נגד מלריה אם אתם נוסעים לאזורים בסיכון למחלה.
  • הקפידו לקחת אתכם חומר דוחה יתושים! זה מציל חיים ובכל מקרה – מאפשר לכם איכות חיים יותר טובה באזורים עם כמות בלתי נתפסת של יתושים.
  • קחו אתכם ערכת עזרה ראשונה מצוידת היטב, עם כדורים להורדת חום והפחתת כאבים, חומרי חיטוי לפצעים, תחבושות ופלסטרים.
  • קחו אתכם לכל מקום סבון בשלוף, כדי שתוכלו לשטוף היטב את הידיים בכל הזדמנות – גם בנסיעות.
  • אם נפצעתם, יש לחטא ולחבוש את הפצע, להחליף את החבישה ולשמור על ניקיון סביב הפצע.
  • יחסי מין בטוחים – הקפידו על שימוש בקונדום, שהוא ההגנה הטובה ביותר נגד הידבקות במחלות המועברות בעת קיום יחסי מין.

קיימו יחסי מין בטוחים בלבד - חיסונים להודו

איפה עושים חיסונים להודו?

כמעט בכל עיר מרכזית בארץ יש מרפאת מטיילים ייעודית, בה ניתן לקבל חיסונים להודו. אפשר למצוא רשימה של מרפאות מורשות באתר משרד הבריאות, אך מומלץ לבדוק מול קופת החולים שלכם עם אילו מרפאות מטיילים היא עובדת – כדי שתוכלו לקבל גם החזר.

האם חובה חיסונים להודו?

אין חוק שמחייב אתכם לעשות חיסונים להודו, אבל מי רוצה לחזור לארץ עם מחלות מסוכנות שכבר כמעט לא קיימות בעולם המערבי אם אפשר להתחסן ולהימנע מהן?

אילו מחלות יש בהודו?

במקומות שונים בהודו עדיין נפוצות מחלות שכבר כמעט נכחדו מהעולם המערבי, ביניהן גם צהבת A+B, איידס, כולרה, דיפתריה, דיזנטריה, מלריה, טיפוס הבטן, דלקת המוח היפנית ואפילו דבר (מחלה תנ"כית ממש), כלבת, טטנוס ועוד.

אילו חיסונים צריך לנפאל?

כדאי להתחסן לקראת נפאל לפי אותן המלצות החלות על חיסונים להודו, כי בשתי המדינות יש תנאים דומים.

אהבתם? שתפו מאמר זה!