אמריצר

צריכים עזרה בהוצאת ויזה? זקוקים לויזה בדחיפות?
תוכן עניינים

העיר אמריטסאר נמצאת בחבל פונג'אב בהודו, קרוב לגבול עם פקיסטן. היא נוסדה לפני כ-500 שנה על ידי הסיקים והיא נחשבת עד היום לאחת הערים החשובות ביותר של חבל פונג'אב.

חיים בה מעל מיליון וחצי בני אדם והיא מפורסמת בעיקר בזכות מקדש הזהב – המרכז הדתי והרוחני של דת הסיקים. שמו האמיתי של המקדש הוא הארימנדיר סאהיב. הוא עשוי משיש ויש לו כיפת נחושת מוזהבת.

העיר קיבלה את שמה המיוחד מסנסקריט, שבה משמעות השם "אמריט סארס" הוא בריכת הנקטר או משקה האלים.

שקיעה במקדש הזהב באמריצר - האטרקציה העיקרית בעיר
שקיעה במקדש הזהב באמריצר – האטרקציה העיקרית בעיר

מידע כללי על אמריצר, הודו

אמריצר היא העיר הגדולה ביותר בחבל פונג'אב והיא מפורסמת בעיקר בזכות מקדש הזהב הקדוש לסיקים. העיר נבנתה מסביב למקדש והפכה עם השנים למרכז המסחר והייצור הגדול ביותר במזרח.

כיום היא נחשבת למרכז הפצה חשוב של סחורות בהודו: פירות יבשים, תה, תבלינים, בדים, רקמות, רהיטים מיוחדים, בשמים ועוד.

היא ידועה גם בזכות תעשייה משגשגת של תרופות איורוודה ואף מושכת אליה אנשים רבים המבקשים להירפא ממחלות עיניים.

מקדש הזהב באמריצר

מקדש הזהב באמריצר הוא המקום הקדוש בעולם לבני הדת הסיקית. הוא שוכן בלב אגם מלאכותי והוא מצטיין באדריכלות מדהימה ומפוארת, עוצרת נשימה ממש.

לפני הכניסה למקדש, יבקשו מכם לחלוץ נעליים ולאחסן אותן בשמירת חפצים יחד עם התיק. לאחר מכן תתבקשו לרחוץ ידיים ולכסות את הראש במטפחת ורק אז תוכלו להיכנס למקדש ולסייר בתוכו ובמתחם המקיף אותו.

חשוב לציין כי כל השירותים במקדש – כולל שמירת חפצים – ניתנים למבקרים חינם ללא תשלום, אך תרומות יתקבלו בברכה.

המקדש בנוי משתי קומות של שיש מצופה זהב והוא מושך אליו המוני עולי רגל בכל עונות השנה, כמעט בכל שעות היממה.

עולי הרגל המגיעים למקדש יכולים להתגורר בו במגורי חינם משותפים עם הפרדה בין תיירים למקומיים ומי שרוצה יכול גם לאכול אוכל הודי בסיסי בחינם באחת הארוחות שהמקדש מספק 24 שעות ביממה.

הארוחות כוללות אורז, דל, צ'פאטי ולפעמים גם תבשילי ירקות ומתנדבים רבים עובדים במטבח. כדאי להצטרף לאחת הארוחות הללו ולו בתור חוויה בלתי נשכחת של אירוח ורוחב לב עם אוכל חריף בישיבה על מחצלות לצד 200 איש נוספים שמצטרפים בכל שעה לאחת הארוחות.

בקומה השניה של המקדש נמצא קודש הקודשים של הסיקים – הספר המקורי של הסיקים, שנכתב על ידי עשרת הגורואים של הדת. ניתן להגיע לראות את טקס הוצאת הספר פעמיים ביום – בשעה 4:30 לפנות בוקר או בשעה 22:00 בלילה.

זקוקים לויזה בדחיפות?
רוצים להתחיל את התהליך כבר עכשיו?

מזג האוויר באמריצר ומתי להגיע

מזג האוויר בהודו אבל במיוחד באמריצר שבהודו עשוי להיות לוהט ולח מאוד בחודשים מסוימים, גשום וסוער בחודשים אחרים ואילו בחודשי החורף הוא מתקרב לקיפאון. במרבית ההיבטים – מזג האוויר באמריצר הוא טיפוסי לשאר חלקי הודו, אם כי יש עונות שבהן לא ממש חם ואפילו נעים עד קר מאוד.

אפשר להגיע לבקר באמריצר בכל עונות השנה, אבל קחו בחשבון שכל עונה מביאה איתה מזג אוויר קצת אחר:

  • החודשים מאי ויוני הם החודשים החמים והלוהטים של השנה
  • יולי-אוגוסט הם חודשי המונסון והרוחות עם גשמים טרופיים חזקים
  • דצמבר וינואר באמריצר הם חודשים קרים מאוד
  • ואילו החודשים פברואר-מרץ ואוקטובר-נובמבר נחשבים נעימים ומתונים ולכן המתאימים ביותר לטייל באזור הזה של הודו

דרכי הגעה לאמריצר

מטיילים רבים מגיעים לאמריצר במסגרת טיול יום מדרמסלה באוטובוס מקומי: נסיעה מדרמסלה אורכת בערך 6 שעות ואילו מדלהי 8 שעות לפחות, 7 שעות משימלה וכן הלאה.

אבל אפשר להגיע לאמריצר גם בטיסה או ברכבת מצ'נדיגר או מדלהי וכמובן באוטובוס תיירים, באוטובוס שינה, בג'יפ פרטי ועוד.

תחבורה באמריצר

כמו כל עיר מרכזית בהודו, גם באמריצר יש ריקשות מסוגים שונים, מוניות ספיישל ואוטובוסים.

אתרים מעניינים ואטרקציות באמריצר

המקדש המוזהב נמצא בתוך קומפלקס ענק, שבתוכו יש עוד אטרקציות שכדאי לראות:

מגדל השעון והגלריה – נמצאים בכניסה הצפונית למתחם. בגלריה אפשר לראות פסלים של קדושים סיקים וציורים של סצנות חשובות מההיסטוריה הסיקית.

הפאריקרמה – Parikrama – טיילת המקיפה את האגם ובנויה מאבני שיש לבנות. בתוכה נמצאים ארבעה מבנים עם חזית זכוכית, אשר בכל אחד מהם יושב גראנטי – כוהן דת סיקי, שמדקלם חרוזים מהספר הקדוש. מלווים אותו נגנים וזמרים ואת התפילות מעבירים ברמקול לכל רחבי המתחם.

חדר האוכל הענק – בו מגישים אוכל הודי מסורתי ופשוט לאלפי סועדים בחינם כל יום לאורך שעות ארוכות, ללא הבדל דת, גזע ומין.

עץ בן 450 שנה – עץ ג'ובי עתיק נטוע מצפון-מערב למקדש ולפי האמונה הסיקית יש לו כוחות מיוחדים.

העיר העתיקה של אמריצר – אם אתם רוצים להמשיך לשהות באמריצר או פשוט להעביר את הזמן עד שתוכלו לבקר במקדש בשעות הלילה, תוכלו לבקר במספר מקומות יפים, כמו מקדש דורגיאנה, מסגד מוחמד ג'אן, או בריכת טארן טארן ולצדה המקדש והמגדל העתיקים.

טקס חילופי המשמרות – במרחק נסיעה קצר מהעיר נמצא הגבול בין הודו לפקיסטן. שם מתקיים כל יום משעה 17:00 טקס חילופי משמרות משעשע וססגוני. חיילים משני צדי הגבול לובשים תלבושות וכובעים צבעוניים ועורכים שלל תחרויות משעשעות לקול שאגות וצחוקי הקהל. הכניסה חינם.

מסעדות ואוכל באמריצר

אמריצר נחשבת לאימפריה של אוכל פונג'בי – אפשר למצוא בה שפע אינסופי של מאכלים פונג'בים מסורתיים, הנשלחים מדי יום לרחבי הודו והעולם.

ברחבי העיר פזורות מסעדות רבות, שמגישות בעיקר אוכל פנג'בי והודי מסורתי, לצד כל סוגי האוכל המערבי המוכר, כמו פיצה, פסטה, צ'יפס ועוד.

תוכלו למצוא בעיר גם מסעדות יוקרה או מסעדות באיכות בינונית וכל מה שבאמצע. יש שם הכל, אם כי אמריצר ידועה בדאבות שלה – מסעדות הודיות מסורתיות קטנות, בהן מגישים בעיקר ארוחת טאלי.

יש גם שפע של דוכני אוכל רחוב, שבחלק גדול מהם מגישים את המאכל המקומי המפורסם – אמריצרי – מעין גרסה מקומית של דג מטוגן בציפוי.

מקומות לינה ומלונות מומלצים באמריצר

יש שפע של אפשרויות לינה באמריצר, מהיוקרתי ביותר ועד ללינה בחינם במקדש הזהב:

לינה במקדש הזהב – אפשר לישון בחינם במקדש. שירות זה מיועד בעיקר לעולי הרגל, אבל גם תיירים מוזמנים בברכה.

זו חוויה מיוחדת וזולה, אך לא מפנקת במיוחד – כולם ישנים באולמות שינה גדולים ויש אולם שינה נפרד לתיירים.

לינה קרוב למקדש הזהב – אפשר ללון ממש קרוב למקדש, ברמה של תרמילאים, ברמה בינונית או במלון יוקרה.

מגוון גסטהאוסים ממוקמים ליד המקדש, ביניהם Jugaadus hostel ,Varinda Home stay ואחרים. מי שמחפש מלון יוקרה ליד מקדש הזהב, יוכל ללון במלון Ramada by Wyndham או One Earth GG Regency Hotel.

אהבתם? שתפו מאמר זה!