יש בה הכל מהכל – ריזורטים מפנקים ועוני ברחובות, מסעדות מעולות ודוכני רחוב לוהטים, סרטים נוצצים ושווקים הומי אדם, מקדשים, ארמונות, בעלי חיים, טבע פראי ובעיקר תרבות מיוחדת במינה שצובעת את הטיול והופכת אותו בלתי נשכח. נעים להכיר – הודו! היעד המושלם לטיול אחרי צבא. מה אסור לפספס ומתי מומלץ להגיע? תשובות לשאלות אלה ועוד, ממש כאן.
למה דווקא הודו?
כשמדברים על טיול להודו אחרי השחרור, כל אחד מפנטז על משהו אחר – יש מי שחולמים על בטן גב על החוף עם שייק מרענן ואפס דאגות על הראש, מי שרוצים להכיר את הודו דרך הרגליים ולצאת לטרקים מאתגרים ולהכיר מקומות מסתוריים ומי שדווקא ריזורט יוקרתי קורץ להם. אז לא משנה מי אתם – האמינו לנו, הודו תהיה טובה אליכם.
מתי הכי כדאי לטוס להודו?
כפי שאתם יכולים לתאר לעצמכם, כמצופה ממדינה גדולה כל-כך, מזג האוויר בצפון הודו שונה בתכלית ממזג האוויר בדרום. חשוב לדעת את זה, כי אם אתם מתלבטים לגבי טיול להודו אחרי שירות צבאי ולא יודעים מתי הכי כדאי לעשות זאת, לא משנה באיזה מועד תבחרו, יהיה אזור בהודו עם מזג אוויר שתוכלו ליהנות ממנו וכשיתחמם, תעברו לקצה השני.
ובגדול – בדומה לישראל, גם בהודו חם בחודשים מאי-ספטמבר וקר בחודשים אוקטובר-אפריל, אך בשונה מישראל, עם החום והלחות מגיעים המונסונים ואילו החורף הקריר יבש יחסית ומהווה את הזמן הטוב ביותר לביקור במדינה, במיוחד בדרום הודו, מרכז בהודו וצפון הרמה.
טיול אחרי צבא להודו – איך חוסכים בעלויות?
עם כל הכבוד למחירים הזולים, טיול להודו אחרי צבא יכול להיות יקר ברגע שלוקחים בחשבון את מחיר הטיסה, אטרקציות, מלונות מפנקים מעת לעת וכיו"ב. אז איך מסיימים את החופשה עם עודף בכיס?
- ריכשו כרטיס טיסה כמה שיותר מוקדם וגלו גמישות לגבי תאריך ושעת הטיסה.
- טוסו לייט – אם אפשר לוותר לפחות בהלוך על כבודה לבטן המטוס, מה טוב. אם לא, תשקלו לחלוק את הכבודה עם חבר או שניים. בחזור תהיו עמוסי קניות ולכל אחד תיק גדול משלו.
- כבר סגורים על מסלול בגדול? יודעים באיזה אטרקציות גדולות תשתתפו? אם אפשר, רכשו כרטיס מראש – אולי לא תחסכו כסף, אבל כן תחסכו זמן יקר.
- עשו כמה שיותר מוקדם ביטוח נסיעות לחו"ל עם הרחבה למקרה של קיצור או ביטול הנסיעה.
- רוצים להתפנק? הכל טוב – יש לא מעט מלונות מפנקים עם דירוג גבוה במחירים נוחים. ככל שתקדימו לשריין מקום, ההיצע יהיה גדול יותר.
רוצים להתחיל את התהליך כבר עכשיו?
רשימת ציוד להודו
- דרכון + ויזה להודו בתוקף, העתק מסמכים סרוקים
- תיק נוח, מנעול
- מטרייה מתקפלת קטנה
- בגד ים, קרם הגנה, כובע רחב שוליים
- נעליים/סנדלים לטרקים
- ציפה של שמיכה, סדין
- חיסונים – לעשות מראש!
- תרופות מרשם וכלליות (שלשולים, כאב גרון, הורדת חום, אלרגיה), משחה אנטיביוטית
- אלכוג'ל, כדורים לטיהור מים, נייר טואלט (למטיילים בצפון), מגבונים לחים
- משקפיים (רצוי גם מרשם)
איך כדאי להתלבש בהודו?
אין איזה קוד לבוש שמחייב לבוש צנוע ובכל זאת – קוד ההתנהגות בהודו שונה ואם בישראל "לא יפה" לנעוץ מבטים, בהודו זה אחרת. אז בהתחשב בעובדה שחלק ניכר מהזמן חם מאוד ולח מאוד, נשאלת השאלה כמה טולרנטיים אתם ואתן לגבי נעיצת מבטים לא אלגנטית? אם זה עשוי להפריע, בחרו לבוש קליל אך לא חושפני.
ובחורף? נוסף לביגוד חם, הקפידו על נעליים אטומות למים – פחות נעים כשהגרביים פוגשים נהר של גשם משולב בלכלוך.
מסלולים מומלצים לטיול אחרי צבא בהודו
- צפון הודו, ההימלאיה ההודית – אזור אהוב במיוחד בקרב צעירים אחרי צבא. שימו לב כי אזור זה מומלץ לטיול בחודשים יולי-ספטמבר בשל הגובה הרב ומזג האוויר הסוער. אם זהו האזור המועדף עליכם, מסלול לדוגמא: דרמסאלה > מנאלי > קאסול > עמק פארווטי > עמק ספיטי ועמק קינור > לה וחבל לדאק.
- דרום הודו – אזור פחות מתוייר, אך יודעי דבר טוענים כי אם יש גן עדן, הרי שהוא נמצא ממש כאן (בדרום הודו, כן?). יערות טרופיים, חופים מרהיבים, נהרות פראיים, כפרים מסורתיים, מקדשים ועוד. מסלול מומלץ: מומבאי > צ'יקמאגלור > מייסור > מודומלאי > אוטי > קוצ'ין > מדוראי > פריאר > ורקלה > טריוונדרום.